fbpx

Večnost mermera

Priroda je stvorila veliku raznolikost mermera, a njegova upotreba u stvaralaštvu datira još iz drevne egipatske i mesopotamijske kulture. U vajarstvu je cenjen zbog mlečne boje i poluprozirnosti, dok je u arhitekturi nezaobilazan materijal poznat po svojoj postojanosti i istrajnosti. Zahvaljujući blistavoj strukturi, ovaj prirodni lomljeni kamen ni dan danas ne gubi na svojoj popularnosti, te se često upotrebljava u dizajnu enterijera.

Mermer je jedan od najluksuzniji gradjevinski materijala za oblaganje kupatila i može se adaptirati na gotovo svakoj površini. Kao porozan materijal stvara povoljnu mikroklimu i potpuno je ekološki prihvatljiv. Iako se najčešće koristi za prefinjen dekor u vintidž stilu, mermer se može iskoristiti i za uredjenje modernog minimalističkog kupatila. Preporučuje se kao zidna i podna obloga, ali se neretko koristi za izradu ugradnih kada i lavaboa.

Boja čistog mermera je bela, ali obzirom na često prisustvo primesa možemo često videti crvene, sive ili čak crne kupatilske pločice. Pažljivim odabirom i kombinacijom mermer može zadovoljiti gotova svačiji ukus. Za ljubitelje marokanskog stila tu su nijanse zelene, dok će zaljubljenike venecijanskog stila oduševiti svetlo plavi komadi. Kada je ispoliran, mermer dobija visoki sjaj, a njegova lepota dolazi do punog izražaja. Otud ga Grci i nazivaju marmaros, kamenom koji blista.

Ovo je jedinstvena vrsta prirodnog kamena, koja je baš zbog svoje blistave strukture, oduvek bila simbol rafiniranosti i luksuza. Zahvaljujući lepoti koju samo priroda može da ponudi, mermerne pločice nikada nisu izašle iz mode.

Budući da je najveće i najpoznatije nalazišta kvalitetnog mermera u Italiji, u ponudu Akvabutika smo uvrstili čuvene brendove poput Atlas Concorde, Cotto D’Este, Ora Italiana, Gardenia Orchidea.

Nadamo se da su vas ove slike inspirisale i da ćete pronaći idealno rešenje za svoje kupatilo.

Adresa

Bul.Oslobodjenja 43, Beograd

Telefon

011 344 9550

Email adresa

info@akvabutik.com

social position