fbpx

Mozaik

Mozaik je postao sastavni deo modernih kupatila, živopisne slike, raznolikost boja i oblika daju potpuno novi estetski doživljaj svakog enterijera. Vodeći italijanski proizvođači keramike za svoje serije pločica dizajniraju dekorativne pločice i mozaike koji stvaraju nove ideje za uređenje kupatila.
Za proizvodnju mozaika koriste se nekoliko različitih tehnika i metarijala od kojih se prave pa ih možemo podeliti u četiri kategorije, to su: stakleni mozaicikameni mozaicigranitni mozaici i keramički mozaici. Najčešće se postavljaju u kupatilu,tuš kabinama ili kao zamena za listele – bordure, ali imaju široku primenu za oblaganje bazena i turskih kupatila – hamama, ali i dekoraciju holova, kuhinja, poslovnih prostora, hotela, restorana. Savremeni mozaici se postavljaju na mrežice stoga ih veoma lako postaviti, seći i kombinovati sa ostalim materijalima, veoma su fleksibilni pa se mogu sa lakoćom postaviti na obline i kružne stubove. Pre montaže važno je znati da se za mozaike koriste specijalne fug mase i lepkovi za mozaik.
Akvabutik – salon fine italijanske keramike, u svojoj ponudi vam nudi mozaike brendova SicisBisazzaTrendArmonie i mnogi drugi. Posetite salon Akvabutik, Bulevar Oslobođenja 43, Beograd i uverite se u najveću ponudu mozaika i italijanske keramike.