fbpx

Luksuz antičkih vladara u Vašem kupatilu

Upoznajte mozaik

Mozaik je čuvena tehnika koja se izvodi slaganjem raznobojnih, pravilnih ili nepravilnih kockica kamena, obojenog stakla ili pločica. Kockice se dobijaju usitnjavanjem različitih vrsta kamena. Tako usitnjene utiskuju se u malter. Veliki trag u umetnosti ostavili su mozaici iz antičkih palata. Uz mozaik pločice renomiranih prozvodjača Ce.Si., Sicis i Bisazza u Vaše kupatilo možete uneti luksuz u kome su antički vladari uživali.

Mozaik je lakše ukrojiti nego kupatilske pločice i iz tog razloga je vrlo praktičan, posebno za odredjene površine u kupatilu koje nisu pravilnih linija. Što se tiče održavanja, potrebno je redovno čišćenje, kako se na brojnim spojevima ne bi gomilala prljavština pa su u tom pogledu zahtevniji pločica. Na Vama je izbor da li ćete sve površine u kupatilu ukrasiti mozaikom, ili samo naglasiti odredjene delove. Mozaik se često koristi u kombinaciji sa pločicama. Mogu se presijavati ili biti mat a najčešće se izradjuju od stakla ili kombinovanjem različitih materijala.

Još par stvari koje bi trebalo da znate pre nego što se odlučite za postavljanje mozaika jesu da korišćenje agresivnih deterdženata i abrazivnih materijala može oštetiti mozaik pločice, mala odstupanja u veličini ili boji tipična su za ručno radjena stakla. Iz tog razloga preporučujemo da pregledate pločice pre slaganja.

Do mozaika u četiri koraka

  1. Priprema podloge – Podloga mora biti glatka, čvrsta, suva i čista. Optimalna temperatura za izvodjenje radova je od 5 do 30 stepeni.
  2. Raspored mozaik pločica – Osmislite Vaš mozaik pre nego što radnici krenu sa lepljenjem pločica. Odlučite se da li želite da prekrijete zid do plafona ili samo do odredjene visine.
  3. Lepljenje mozaika
  4. Fugovanje

Adresa

Bul.Oslobodjenja 43, Beograd

Telefon

011 344 9550

Email adresa

info@akvabutik.com

social position