fbpx

Mozaik – pet korisnih saveta

Zbog čega zvučna imena iz sveta mode, arhitekture, dizajna i umetnosti posežu za mozaikom u uredjenju enterijera? Mozaik je upečatljiv, očaravajuć, osvežava svaki prostor i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Pri samom pogledu na mozaike svetski poznatih zdanja, jasno Vam je zašto bi trebalo da u svojm kupatilu ili kuhinji imate jedan po Vašoj meri.
Ukoliko niste sigurni na koji način da najbolje inkorporirate mozaik u Vaš lični prostor, poslužite se jednim od naših saveta.

1. Mozaik kao bordura

Stavite akcenat na odredjeni deo kupatila. Neka to bude ogledalo oivičeno mozaikom. Iako je sasvim jednostavnog oblika, nakon postavljanja mozaika, dobiće sasvim novu dimenziju.

2. Mozaik kao zvezda kupatila

Ukoliko posedujete veliku slobodnu površinu u kupatilu, a nemate ideju šta biste sa njom, možete je iskoristiti kao belo platno po kojem ćete slikati mozaikom.

3. Iluzija većeg prostora

Iskoristite različite boje, osenčenja, i reljef mozaika, kako biste stvorili igru svetlosti i senke. Na ovaj način svaki prostor ćete vizuelno proširiti. Ovaj savet odličan je za mala kupatila i kuhinje.

4. Zaštita od vode

Iskoristite kvalitet u izradi mozaika kao zaštitu od vode i postavite jedan u tuš kabinu ili kuhinju. Ovakva primena mozaika je lepa i korisna. Na raspolaganju su Vam mozaici od stakla, granitni, kameni i keramički mozaici.

5. Mozaik umesto tepiha

Mozaik se najčešće postavlja na zidove kupatila i kuhinje, mada se može postaviti i na pod kao što su to često radili Stari Grci. Ovakvo rešenje je izuzetno atraktivno i ostavlja bez daha.

Adresa

Bul.Oslobodjenja 43, Beograd

Telefon

011 344 9550

Email adresa

info@akvabutik.com

social position