fbpx

Kada ili tuš kabina?

Večita dilema koja vam se nameće prilikom uredjenja kupatilskog prostora jeste koje je praktičnije rešenje – kada ili tuš kabina? Uzevši u obzir realne dimenzije prostora, lične afinitete, potrebe i finansijske mogućnosti, neophodno je dobro razmisliti šta je pravi izbor za dom i sve ukućane.

Pored velikog izbora dizajna i kvaliteta odluka je zaista teška. Medjutim, ako se svakodnevno poprilčno dvoumite, uvek je najbolje rešenje da se opredelite za ono što vam prostor nalaže.

Ukoliko raspolažete malim kupatilom, svakako da su tuš kabine idealno rešenje jer su mnogo lakše i praktičnije za svakodnevno održavanje. Pritom, maksimalno ćete iskoristiti prostor i učiniti ga prostranijim. Pri kupovini tuš-kabine, posebno obratite pažnju na panele, da li su mat ili transparentni, kao i na vrata koja su posebno važna za dugovečnost kabine i kupatila a i dodatno štede prostor. Na primer klizna vrata idealna su za mala kupatila, dok će transparentni paneli vizuelno proširiti svako kupatilo.

Krilna vrata i tuš kabine sa fiksiranim panelima dobro su rešenje za veliko kupatilo.

Vodjeni ovim savetima vezanim za uštedu prostora, možete preći na odabir modela tuš kabine. Četvrtaste, petougaone, polukružne tuš kabine renomiranih svetskih proizvodjača Huppe, Glass, Hafro, Duravit, Effegibi, stoje Vam na raspolaganju, na vama je samo da pronadjete adekvatan model i savršen dizajn za kupatilo.

Sa druge strane, ako Vam prostor to dozvoljava, možete sebi da priuštite moderni kutak za luksuz, opuštanje i uživanje birajući izmedju slobodnostojeće ili ugradne kade.

Slobodnostojeće kade imaju svoje nožice i otvorene strane, najčešće se postavljaju na gotov pod i to uglavnom u većim i luksuznijim prostorima koji prevazilaze okvir običnog kupatila i prerastaju u prostor za uživanje. Većih su dimenzija, od 175 x 75 do 200 x 90 cm, pa sve do kružnih, prečnika 200 cm. Ovakve kade obično predstavljaju najbitniji deo enterijera, odišu izuzetnom elegancijom, te često zauzimaju centralni deo kupatila.

Što se ugradnih kada tiče, one su zatvorene sa svih strana, keramikom ili maskom koja se isporučuje fabrički uz njih, češće zauzimaju prostor u odredjenom kraju kupatila ali se neretko mogu postaviti i u centralni deo kupatila.

Takodje, postoji i treća opcija koja nudi maksimalni komfor a izvodljiva je ukoliko imate veliko kupatilo. Reč je o odabiru i kade i tuš kabine koje će u Vaše kupatilo uneti maksimalni komfor i uživanje. Možete ih koristiti u zavisnosti od raspoloženja i vremena kojim raspolažete. Ponekad je dovoljno na brzinu se osvežiti u tuš kabini dok će vam dugo opuštanje u kadi svakako najviše prijati nakon napornog radnog dana.

Prilikom uredjenja enterijera svog kupatila Akvabutik Vam stoji na raspolaganju visokokvalitetnom selekcijom kada i tuš kabina renomiranih svetskih brendova.

Adresa

Bul.Oslobodjenja 43, Beograd

Telefon

011 344 9550

Email adresa

info@akvabutik.com

social position