fbpx

Vodič za odabir boje parketa

Fotografije predstavljene u ovom dokumentu imaju za cilj da prenesu sliku, što je moguće reprezentativniju i realističniju, a imajući u vidu nekoliko karakteristika drveta, njegove selekcije (gradacije), završne obrade (traccia -neravna, filigrana-ravna), završnog sloja (premaza) kao što su srebrni zraci, zrno, čvorovi i raznobojni kontrasti boja. 
S druge strane, poziva se da se ne oslanjate na nijansu boje jer, u zavisnosti od uređaja koji se koristi i njegovog podešavanja, boja prikazana na ekranu može značajno da se razlikuje od stvarne.

Listone Giordano parket podeljen je u tri glavne kategorije prema tipu proizvoda. 

Natural Genius - najdinamičnije, najzanimljivije, arhitektonski, dizajnerski i tehnološki najzahtevnije proizvode koji svaki put pomeraju granice onog što smatramo mogućim.
Atelier - Tradicionalni izgled drveta, klasične boje sa osvrtom na moderne trendnove. Dolazi u neravnoj obradi duboko četkanog drveta i klasično ravnoj dasci.
Classica - kao što samo ime kaže verni hrastu i svim njegovim bojama, uz dodatak egzotičnih vrsta iz Afrike, Azije, Indonezije.
Svi Listone Giordano modeli pogodni su za podno grejanje. 7 slojeva kontra presovane sibirske breze brine se da strukturna stabilnost i jačina budu na najvišem nivou.

Na ovom linku LISTONE GIORDANO VODIČ ZA BOJE pogledajte sve modele i njihove varijacije, a onda ćemo zajedno definisati detalje: uljani, lakirani, sa čvorovima ili bez, ravan, neravan, širina od 70mm do 490mm, dužine od 540mm do 3600mm....