fbpx

Vrste parketa Listone Giordano

Vrste parketa Listone Giordano

Listone Giordano raspolaže širokim spektrom proizvoda različitih stilova, drveta, formata, boja, površine i završne obrade. Svaki proizvod svojom posebnom lepotom pruža jedinstvenu atmosferu u prostoriji koju krasi i ispunjavajući estetske potrebe onih koji tamo žive. Svi proizvodi su jednako kvalitetni, imaju savršenu konstrukciju i tehničke performanse.

I Classica

Classica – tradicionalna serija parketa koja slavi prirodu i njene boje. Dizajnirana za one koji vole prirodnu eleganciju drveta u svom najčistijem obliku – vanvremenska lepota. Ova linija je ima takve estetske osobine koje nikada ne blede i koje prevazilaze prolaznost trendova. Ovi parketi se neprimetno uklopaju u svaki dizajn enterijera i ističe njegove najbolje karakteristike i osebenost. To je pod koji nudi topli zagrljaj prirodnosti svog plemenitog porekla, ali sa duhom koji je uvek svež i moderan. Classica se izdvaja po širokom spektru različog drveta, formata, različitih boja, završnih obrada i načina na koji može da se postavi. Svet slobode koji je gotovo bez granica i otvoren za sve vrste ličnih tumačenja.

Oak Michelangelo – Baš kao i odeća po meri, prvi korak za izradu ovog drvenog poda je odabir najboljeg hrasta. Zatim ga transformišemo u tkanu teksturu sa Mikelanđelovom paletom boja, od najsvetlijih do najintenzivnijih. Listone Giordano savršeno poznaje izgled i ličnost svakog od njih.

Classica Michelangelo

Oak Grisaglie – Pigmentirali smo drvo kako bismo istakli lepotu ovog materijala koji se pretvara u meku teksturu. Ova raznolikost estetike dodaje boju podovima od tvrdog drveta hrasta Grisaille. Savršeno se slaže sa drugim komadima nameštaja i završnim obradama. Drvo i boja su uvek bili odličan par. Najnoviji modni trend izabrao je sve nijanse sive za kreiranje najsofisticiranijeg enterijera. Pigmentirali smo drvo da bismo izneli lepotu ovog materijala koji se pretvara u prefinjenu teksturu. Raznolikost estetike dodaje boju Grisaglie drvenim podovima. Savršeno se slaže sa drugim komadima nameštaja i završnim obradama. Prirodne boje su takođe inspirisane zemljom, kamenjem i stenama (Dolomiti, Kalanči, Porfido). Snažni prirodni elementi podstiču ovu kolekciju podova od tvrdog drveta gde boja vodi put za one koji vole čistu eleganciju.Ovo prirodno i taktilno rešenje od drveta upućuje na bezvremenski osećaj lepote koji nadmašuje modne trendove. Ona podržava svoje plemenito poreklo, zadržavajući svež i moderan duh.
Svet bezgranične slobode dizajna, otvoren za prilagođavanje.		

Classica Oak Grisaglie

Classica Exotic – Drvo je jedinstveno i neponovljivo umetničko delo koje je priroda strpljivo preplitala. Svaka vrsta drveta prati svoje poreklo i ciklus godišnjih doba. Svaka vrsta drveta ima svoju priču, koja je uvek fascinantna.
drveni pod. Listone Giordano koristi odlične sirovine za izradu naših podova od tvrdog drveta. Takođe se oslanjamo na naše ljudske resurse i najsavremenije tehnologije kako bismo obezbedili visoke standarde proizvodnje, koji su podvrgnuti temeljnim proverama kvaliteta.
Vrste drveta koje koristimo dolaze iz različitih zemalja. Ovo objašnjava njihova karakteristična zrna i pruge, koje daju ličnost i prepoznatljiv izgled.

Classica Exotic

II ATELIER

Atelier je linija kreirana za buduće generacije, a pri tom sadrži tradicionalne vrednosti italijanskog zanatstva i kulturu ljubavi prema drvetu. Jedinstven i veoma raznolik izgled hrasta, poboljšan je zanatskim tretmanima koji pretvaraju površine svake daske u jedinstveno umetničko delo. Pod Ateljea je prožet sećanjima i govori o drevnoj i veoma ličnoj priči, ispunjenom strašću, umetnošću i poštovanjem prirode. Nasuprot tome, on je i veoma moderan, pa se uklapa u većinu stilova savremenih prostora.

ATELIER FILIGRANA

Listone Giordano drveni pod iz serije Atelier Heritage Filigrana predstavlja „know-how“ primenjen na eleganciju sertifikovanog francuskog hrasta. Specijalni tretman četkanjem otvorenih pora poboljšava teksturu i taktilnost ovog drvenog „tepiha“. Ovaj tretman sa dodatnom vrednošću čini Heritage drvene podove posebno cenjenim od strane svih ljudi koji vole ovaj „živi“ materijal i njegovo najdublje zrno.

Atelier Heritage Filigrana. Sva elegancija hrasta u prirodnoj obradi na ravnoj dasci.

Atelier Heritage Filigrana

ATELIER TRACCIA

Drveni podovi Listone Giordano Atelier Heritage Traccia otkrivaju stručnost tradicionalnog zanatstva pomešanog sa najsavremenijim tehnikama proizvodnje. Ovi podovi su valoviti tj pod rukom, dok prelazite preko daske poprečno primetićete talase kao na moru. Ovo se radi da bi ta daska pod nogom imala drugačiji doživljaj, ali i pod Suncem. Ukoliko imate svetao stan, svaki dan je poseban jer se ti talasi primećuju pod sunčevim zracima i daju posebnost Vašem stanu. Oni ilustruju istoriju strasti, umetnosti i poštovanja prirode. Najfiniji francuski hrast iz sertifikovanih šuma pretvoren je u prirodnu dugu boja zahvaljujući termičkim tretmanima. Nisu dodani agensi za bojenje ili hemikalije. Površine su blago obrađena daska za daskom tradicionalnim tehnikama korišćenjem biljnih ulja. Za jedinstveno taktilno iskustvo.

Atelier Traccia

ATELIER FILO DI LAMA

Drveni podovi Listone Giordano Heritage Filo di Lama poboljšavaju prirodnost sertifikovanog francuskog hrasta. Svaka drvena ploča je vešto obrađena i obrađena uljima koja se prirodno suše, dodajući drvetu različite nijanse boja, takođe zahvaljujući ekološki prihvatljivim termičkim tretmanima. Tradicionalna tehnika rezanog drveta dodaje jedinstveni 3D efekat i dubinu drvetu, poboljšavajući lepotu zrna i prirodne nesavršenosti. Štaviše, višeslojni patent Listone Giordano osigurava punu stabilnost za velike formate i izvrsnost Heritage drvenih podova.

Atelier Filo di Lama

III ANCIEN, QUATROCENTO, UNDICI

Kolekcija Ancien iz Ateljea Listone Giordano vraća u život tradicionalni „Ancienne“ metod polaganja. Odlikuju ga stari drveni podovi sa daskama različitih dužina i širina pomešanih u originalnom uzorku. Ancien daje novi obrt tim posebnim obrascima polaganja zahvaljujući upotrebi prirodnih tretmana na bazi ulja, koji orahovom drvetu daju intenzivne nijanse i boje.


Ekstra velike dimenzije Quattrocento Italiano Atelier ne ostaju neprimećene. Drvene ploče veličine do 390 mm i dužine 3 m, napravljene od jednog rezanog komada, tretirane su prirodnim završnim slojem na bazi ulja kako bi se poboljšala njihova lepota i taktilne karakteristike. Jedinstvena kolekcija koja kombinuje eleganciju čistog hrasta sa Michelangelo paletom boja. Kako šarm hrastova u šumi raste tokom godina, osećaj sjaja Kuattrocento Italiano je naglašen protokom vremena.

Undici, novi koncept graviranog drvenog poda.
Undici je rezultat kreativnog susreta dva italijanska premijum brenda: Listone Giordano i Inkiostro Bianco Lab, kompanije specijalizovane za ručnu izradu i izradu po meri.
Kolekcija u kojoj je drvo – živi materijal par ekcellence – laserski gravirano.

Rezbarije, neizbrisivi žlebovi ulaze u materijal da bi izvukli novu suštinu. Na ovaj način, pod postaje skulptura, dok dekor klizi sa zida na površinu kroz proces koji ponovo pronalazi nameštaj mešanjem umetnosti i dizajna.

ANCIEN, QUATROCENTO, UNDICI

DECO

Kolekcija Deco Listone Giordano crpi inspiraciju drvenim podovima koji ukrašavaju palate u centralnoj i severnoj Evropi. Ove pločice daju novi obrt bezvremenskom klasiku i savršene su čak i za moderne stambene i nestambene projekte.
Čak i danas, tehnike obrade u kombinaciji sa ukusom arhitekata proizvode vrhunske podne dekore. Prema istoričarima dizajna enterijera, drveni podovi su nastali u Italiji. Veruje se da je Versajski drveni pod dekorativnija verzija Serliove podne ploče. Paneli sa rešetkama postavljenim dijagonalno u odnosu na okvir, bili su popularniji i još uvek su poznati kao parket Versailles. Nasuprot tome, oni sa rešetkom paralelnom sa ivicom nazivaju se Chantilli parket.

Deco

NATURAL GENIUS

Kultura dizajna i duh savremenih inovacija su duboko u venama prirodnog genija. Natural Genius linija je nastala iz originalnog kulturnog projekta u hramu umetnosti i moderne arhitekture u Njujorku, u muzeju Gugenhajm Frenka Lojda Rajta. Odatle je ideja procvetala i raširila se pod vođstvom velikana međunarodnog dizajna kao što su Michele De Lucchi i Patricia Urkuiola, koji su znali da pruže jednostavan odgovor na složeno pitanje. Kako drveni pod može da ostane veran svojoj drevnoj tradiciji, ali da odiše autentičnim savremenim duhom?

Da li se drveni podovi mogu ponovo izmisliti? Da, sada može! Prirodni genij Listone Giordano posvećuje parket svetu savremenog dizajna, redefinišući estetska pravila klasičnih drvenih dasaka i uobičajenih obrazaca polaganja. To čini zahvaljujući talentu i dalekosežnom pristupu vrhunskih međunarodnih i italijanskih dizajnera, kao što su Michele De Lucchi, Patricia Urkuiola, Daniele Lago, Marc Sadler i Paola Lenti.. Natural Genius uključuje kolekcije koje dodaju ultramoderni dodir drvenim površinama .

SLIDE

SLIDE dizajn potpisuje Daniele Lago, koji je našao inspiraciju u  geometrijskim oblicima i specifičnim matematičkim odnosima. Pravougaonik se pretvara u dijamantski oblik i prema magičnoj formuli, različite površine se nižu obrazujući izuzetno zabavan slog. Elementi se rotiraju, kližu i transformišu se u beskonačne kombinacije, koje se nikada ne ponavljaju. Ko je rekao da geometrija I matematika ne mogu biti fantastično zabavne?

FOXTROT

Slog racionalnog prepleta strogih linija pravougaonika, stvara drvenu teksturu koja je lisena svake tradicionalnosti. Matteo Nunziati je kreirao pod koji se prepušta novoj eleganciji. Prirodan material zarobljen u minimalističkoj formi pokazuje šta to znači imati atraktivan drveni pod u savremenom svetu.

BISQUIT

BISCUIT je osmislila Patricia Urkuiola. Ova kolekcija ima fokus na ponovno otkrivanje dekorativne moći drvenih podova. Pod ima zaobljene, ženstvene linije koje donose utisak mekoće, u suprotnosti sa drvetom kao ravnim i čvrstim materijalom. Elegantni drveni elementi se prepliću u neočekivano interesantan i nežan slog, stvarajući sofisticiranu kompoziciju inspirisanu tkaninama

FABRIQUE

Ujednačena površina bez šavova, tj bez vidljivog spoja dasaka, koristeći površinu breze sa ujednačenom i organskom teksturom i gotovo monolitnim estetskim efektom.

Gornji sloj od dragocene breze dobija novu ličnost bogatog tekstila zahvaljujući inovativnoj površinskoj obradi, bojama i tehnici unakrsnog šivanja. Fabrikue ima svoju priču za ispričati, evocirajući velike industrijske revolucije kada se tehnologija kretala velikom brzinom stvarajući nove stilove života. I čovek je poleteo sa njom prateći svoje korene. To je realnost sa kojom se danas suočavamo.

PERIGAL

Projekat, koji je inspirisan geometrijskim prikazom Pitagorine teoreme, rezultat je intenzivnog partnerstva između Listona Đordana i Paole Lenti.

Geometrijski moduli se čak mogu postaviti na zid kako bi se pretvorili u neobične zidne obloge i obojeni u iznenađujuće svetle boje – Acqua, Olio, Ottano i Grafite – koje ostavljaju vidljivim prirodnu žicu materijala.

BETWEEN

Sjajni svet “mesinga” prolazi kroz viziju dizajna arhitekte da pristupi drvenim površinama sa hrabrošću i strašću. U projektu podnih obloga Između, materija se oblikuje u dragocenu i istovremeno laganu teksturu, postajući ključna interpretacija. za unutrašnja rešenja i sisteme za arhitekturu. Novo čitanje drvene površine koja nosi drevne i poznate tragove. Hladnoća metala kao da pronalazi novu toplinu u nasleđu znanja i vekovnoj strasti prema drvetu. Tkanina profesionalizma koju je teško ponoviti, koja je vremenom uspela da spoji inovaciju i zanatstvo, u potrazi za savremenim jezikom i originalnim i rafiniranim oblicima izražavanja.

CONTE

Kvadratni i pravougaoni oblici i zrno drveta se menjaju i naizmenično stvaraju neorijentisan pod, koji prati slobodne i fluidne prostorne sekvence.
Mistični balans odnosa i proporcija čine drveni pod koji ume da zadivi i iznenadi u ime jednostavnosti i logike bezvremenske lepote.
Ova kompozicija sa prirodnom, tek naizgled konvencionalnom lepotom, zahteva dodatnu dozu hrabrosti i posvećenosti u svojoj realizaciji, upravo zato što njena izvanredna priroda nije samo spoljašnja, već proizilazi iz odnosa intrinzičnih prema samom materijalu.

LOOP

Loop, Listone Giordano otkriva „bešavnu“ površinu Sebastiana Canzana. Sve to, polazeći od pretpostavke da bez ograničenja ne bi bilo oblika, a da bez oblika ne bi bilo znanja. Ograničenje stoga mora biti prihvaćeno, poznato i priznato. Može li se igra geometrijskog oblika sakriti sa našim percepcijama i beskrajno pomerati napred granicu, koncept granice? Loop je drvena površina nameštaja koja zadivljuje svojom sposobnošću da neprimetno obuhvati prostor zabavnom prirodnošću.

social position